Rode wijn wordt gemaakt van de blauwe druif en kan variëren qua kleurstelling. Jongere rode wijnen zijn vaak lichter van kleur dan oudere rode wijnen. Er zijn verschillende soorten rode wijn, enkele voorbeelden hiervan zijn: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en de Malbec. Witte wijn wordt meestal gemaakt van de witte druif en kan ook licht variëren qua kleur naarmate de wijn ouder is. Enkele voorbeelden van witte wijn zijn: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier en Pinot Grigio. Bij witte wijnen wordt onderscheid gemaakt tussen droge en zoete witte wijnen.

Wat is nu precies het verschil tussen rode en witte wijn?

Natuurlijk verschillen deze twee wijnsoorten niet alleen van kleur. Er zit namelijk ook een groot verschil in de smaak en daarmee samenhangend een verschil in de gerechten waarmee de wijn goed gecombineerd kan worden. Rode wijn gaat goed samen met bijvoorbeeld kaasjes, rood vlees en wild. Witte wijn daarentegen is perfect te combineren met salade, vis en kip. Daarnaast wordt rode wijn normaliter gedronken uit een groter, breed glas in vergelijking met witte wijn, voor een optimale zuurstoftoevoer. Tenslotte is ook het glas van de fles verschillend van kleur. Rode wijnflessen hebben een donkerdere kleur, dit om invloed van UV-licht te beperken. Witte wijnen hebben vaak een meer transparante fles, omdat deze wijnen vaak sneller gedronken worden is de invloed van UV-licht te verwaarlozen en kan men door de transparante fles goed de kleur van de wijn zien.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *