Gegrilde aardappelsalade is een oude favoriet met een twist. Het koken van de aardappelen op een grill voegt een rokerige smaak toe en de romige dressing brengt het naar een nieuw niveau. Als je geen fan bent van klassieke aardappelsalade, probeer dan deze no mayo versie. Je gaat het geweldig vinden!

Gegrilde aardappelsalade met zure roomdressing

INGREDIENTS
Het volledige recept + bedragen vindt u in de onderstaande receptenkaart.

Aardappelen. Ik heb een kleine, wasachtige variant gebruikt. Pluizige, kruimelige aardappelen breken eerder uit elkaar op de grill. U kunt ook grotere aardappelen in wiggen snijden als u dat wilt.

Zure room.
Melk.
Verse dille.
Bieslook.
Citroensap.
Knoflookpoeder.
Zout en peper.
Olijfolie.

HOE MAAK JE GEGRILDE AARDAPPELSALADE
Maak de aardappelen klaar: Snijd de aardappelen in tweeën of in wiggen als u grotere aardappelen gebruikt. Plaats ze in een grote pot en bedek ze met water. Kruid met zout en breng het dan aan de kook. Kook 10 minuten of tot de aardappelen net gaar zijn. Vermijd overmatig koken, want dan zijn ze klaar op de grill. Laat ze uitlekken en laat ze 10 minuten afkoelen.
Maak de dressing: Klop, terwijl de aardappelen afkoelen, de zure room, de melk, de kruiden en de kruiden bij elkaar. De dressing moet iets dikker zijn dan de zware/slagroom. Zet opzij.
Grill de aardappelen: Verwarm een grill hoog voor gedurende 5 minuten. Bestrijk de aardappelen met olijfolie en plaats ze op de grill. Laat 5-10 minuten koken en draai ze om de paar minuten om, totdat de aardappelen gaar zijn en gekarameliseerd. Haal de aardappelen van de grill en plaats ze op een grote serveerschaal.
Werk de salade af: Giet over de dressing en voeg dillefronten toe. Serveer warm.

HOE LANG DUURT DE AARDAPPELSALADE?
Omdat er geen mayonaise in dit recept zit, gaat de aardappelsalade iets langer mee dan de klassieke aardappelsalade. De salade kan afgedekt in de koelkast worden bewaard gedurende 2-3 dagen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *