Gegrilde garnalenspiesjes gemarineerd in chili, knoflook en kruiden zijn heerlijk als makkelijk voorgerecht of een licht diner geserveerd met salade.

Pikante knoflookgarnalenspiesjes

BENODIGDE INGREDIËNTEN
Het volledige recept + bedragen vindt u in de onderstaande receptenkaart.

Garnalen. Ik geef de voorkeur aan het pellen van de garnalen om ervoor te zorgen dat de marinade als heeft veel gelegenheid om de smaak van het vlees, maar dit is optioneel.

Olijfolie.
Verse pepers. Ik gebruikte vogeloog / Thaise pepers, maar elke verse chilipeper die je kunt vinden zal heerlijk zijn.
Knoflook.
Paprika.
Vers citroensap.
Honing. Dit is optioneel, maar ik hou van de lichte zoetheid die het toevoegt.
Zout en peper.
Garnalen gemarineerd in pittige knoflookmarinade.

HOE JE GARNALENSPIESJES GRILT
Laat de bamboespiesjes minstens 30 minuten weken in kokend water.
Maak de marinade: Meng olijfolie, citroensap, knoflook, pepers, paprikapoeder, honing, zout en peper in een blender/voedselverwerker en meng tot een gladde massa. Pel en ontvel de garnalen en doe ze in een grote kom. Giet de garnalen over de marinade en laat ze 10-20 minuten marineren.

Zet de spiesen in elkaar: Haal de spiesen uit het water. Spies 3 garnalen, beginnend met de staart en duwend door de bovenkant om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten op de spiesen.

Hoe lang moet u de spiesen van de garnalen grillen? Verwarm de grill hoog voor gedurende 5 minuten. Voeg de spiesen toe en kook 1-2 minuten per kant of tot de garnalen gekarameliseerd en ondoorzichtig zijn. Haal de garnalen uit de grill en serveer met citroenschijfjes.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *